Anslut larmet till en larmcentral
Vem ringer du egentligen när du är i knipa och behöver hjälp? Mamma? Pappa? Flickvännen? Eller är hunden den förstärkning du behöver? Det är skönt att ha någonstans att vända sig när läget är akut. Det är till exempel därför nödnumret 112 är så tillgängligt. Så att du snabbt ska kunna ringa en larmcentral när en olycka har skett, det brinner eller det pågår ett inbrott. Men för att 112 ska larmas krävs det samtidigt att någon ser händelsen och har en telefon på sig.
Effektivare hade det varit med en larmcentral som larmas automatiskt när någonting sker. Ta inbrottet som exempel. Om du kommer till jobbet en morgon och märker att det har varit inbrott på kontoret under natten är det knappast 112 du ska ringa. Tjuvarna har försvunnit med datorer och andra värdesaker för flera timmar sedan. Det tjänar ingenting till att ringa polisen för att rycka ut akut i det här skedet. Det skulle i så fall ha skett mycket tidigare, under inbrottet.
Hack i häl på inbrottstjuvarna
Larmcentral är till för att kunna aktivera säkerhetspersonal direkt. Men först och främst krävs det alltså ett larm. Det blir dyrt i längden att anlita nattvakter för att kontrollera kontoret, lagret eller vad det nu är när det är stängt. Och oavsett är det bra att komplettera med ett larm om nu nattvakten skulle bli lurad eller utmanövrerad. Larmet aktiveras direkt när rörelse har identifierats och skickar omedelbart en signal till aktuell larmcentral.
Då tar givetvis larmcentralen kontakt med dig, samtidigt som den står redo att skicka ut säkerhetspersonal till platsen. Det kan man kalla säkert och effektivt. När larmet går vet tjuvarna att de är hack i häl. De kanske inte vet där och då att larmet är kopplat till en larmcentral, men de kommer garanterat inte att vilja riskera någonting annat.