Alla fördelar med ledbelysning

26 januari 2021
william eriksson

Efter många års användning av glödlampor har idag den typen av ljuskällor helt gått ur modet. Färre och färre vill idag ge sig på att använda denna gammalmodiga produkt. Det finns förstås också flera viktiga anledningar till att konsumenter väljer andra produkter. Idag får vi både bättre ekonomi, bättre ljuskällor och bättre priser med ledbelysning.

En glödlampa var på sin tid en modern produkt som var anpassad till moderna tider. Detsamma gäller idag ledbelysningar. Vi ser led ta över marknaden och sätta bo i våra lampskärmar och lysrörsarmaturer med det goda självförtroende man får av att vara bäst.

 

Varför fungerar ledbelysning bättre?

För det första är en ledbelysning betydligt mer långlivad än äldre typer av ljuskällor. Vid en jämförelse med glödlampa kan man se att led håller ungefär tre gånger längre. Det är många färre byten av ljuskälla det. Ledbelysning är också mycket mer energisnålt och drar mellan 50-70% mindre energi.

Den minskade energiåtgången påverkar förstås våra plånböcker positivt. Ser man det hela på samhällsnivå är effekten signifikativ. Vi förbrukar mindre ström i landet om alla använder ledbelysning. En ledbelysning innehåller inte heller varken bly eller kvicksilver och också det ger en positiv effekt på vår gemensamma miljö.

 

En investering i framtiden

Ledbelysning avger betydligt mindre värme samtidigt som den ger samma eller bättre ljusstyrka. Detta på grund av att tekniken gått framåt sedan den tid då lysdioden enbart användes inom elektronik och i tillämpningar som displayer. Då de saknar glödtråd går de inte sönder.

Inköp ska man göra från butiker som har stort sortiment och låga priser. Butikerna behöver också föra produkter av god kvalitet från ledande tillverkare. Dessutom behöver leveranstiderna vara rimliga. Allt detta kan vi finna online, exempelvis här: www.ledmegastore.se. En bättre belysning med längre hållbarhet och till lägre kostnad – vem skulle säga nej till detta?

Fler nyheter