Att välja hotell

09 oktober 2019
patrick pettersson
Att välja hotell

För inte så längesen bokade majoriteten sina resor via en fysisk resebyrå, idag ser konsumentbeteendet på resemarknaden helt annorlunda ut. För det första sker större delen av resebokningen online och allt fler väljer att snickra ihop sitt eget resepaket. Utvecklingen innebär att man har fler valmöjligheter, både när det kommer till flyg och hotell samt att man genom jämförelsesajter kan pressa ner priset

 

Som resenär har man nu större chans att hitta det perfekta hotellet som matchar alla ens kriterier. Tidigare, då resebyråerna valde ut ett fåtal hotell för varje resmål, var valmöjligheterna färre. Det fanns också en risk att man exempelvis fick acceptera ett hotell en bit utanför stan eftersom det var det enda hotellet med barnpool. Eller att man tvingades välja en halvsunkig enrumslägenhet på ett ”partyhotell” för att man ville ha nära till restauranger och stadens populäraste sevärdheter. 

 

 

De vanligaste kriterierna

 

Enligt jämförelsesajten Momondos hotellrapport 2018 är läge och närhet till aktiviteter bland det viktigaste i jakten på det perfekta hotellet. Därefter kommer bra service, som tätt följs av bra WiFi, att boendet är trivsamt och att det är billigt. 

 

SVT rapporterar dessutom att fler och fler väljer att semestra inom Sveriges gränser. Om det är hållbarhetsaspekten som spelar in vet man inte, men Sverige har flera spännande städer och en hög hotellkvalitet. Vill man exempelvis resa till Småland finns här ett utmärkt hotell i Vimmerby. Det har familjerum och ligger endast 5 minuter ifrån Astrid Lindgrens Värld.

 

Vad passar dig bäst?

 

När man väljer hotell är det alltid en god idé att göra egna efterforskningar innan man bokar. Man kan exempelvis läsa tidigare gästers kommentarer på en jämförelsesajt, undersöka var hotellet ligger i förhållande till de sevärdheter man vill besöka eller de aktiviteter man vill utföra och titta på bilder som ej tillhandahålls av hotellet, via exempelvis Tripadvisor. 

 

Fler nyheter