Bröstlyft för dig som fått hängbröst på äldre dar

17 maj 2022
Lily Hansen

editorial

Minns du artikeln om “penntricket” som publicerades i en svensk tidning riktad mot tjejer i yngre tonåren på nittiotalet? Kontentan var att läsaren skulle pröva om hon hade hängbröst eller inte, genom att placera en penna under brösten. 

Om pennan stannade kvar där den var efter att tjejen i fråga släppt taget om den menade tidningen att det var ett klart tecken på hängbröst. Föll pennan mot golvet var det inte hängbröst. Det framstod som en självklarhet att den senare kategorin tillhörde vinnarna.

 

Fyrtio plus och tre barn – det HÄR är hängbröst

Många kvinnor som befinner sig i fyrtioårsåldern i dag minns denna och andra liknande artiklar med viss fasa från sin uppväxt. Framför allt hur det i backspegeln känns helt absurt att detta med hängbröst skulle vara ett sådant problem för fjortonåriga tjejer med helt vanliga bröst. 

Nu, däremot, efter tre graviditeter och lika många amningsperioder? Nu snackar man hängbröst. Men i den här perioden i livet känns det kanske helt annorlunda. Det här är bröst som har gjort sitt jobb, med god förtjänst. Ungarna blev mätta och glada, och mamman lycklig.

 

bröstlyft

 

Ett välmotiverat lyft som lyfter självkänslan

Och dessutom självsäker nog att veta att beslutet att fixa till de här hängande brösten är helt hennes eget. Känslan bakom beslutet att göra ett bröstlyft efter att bebisåren är förbi, är en helt annan än den framför spegeln när pennan inte rörde sig en millimeter mot golvet på nittiotalet.

Medelåldern kommer ändå med en del pondus och självkänsla. Det här lyftet görs för din egen skull, för att få tillbaka kroppen som den var innan du lånade ut den till alla hungriga bebisar. Det är nämligen lättare att ha en stark självkänsla om du känner igen dig själv. Och nu, tjugofem år efter penntricket, så vet du faktiskt vem du är.

Fler nyheter