Då krävs bygglov

30 maj 2020
Jenny Olsson

Det är inte alltid så lätt att hålla reda på alla regler som gäller när man ska göra förändringar på sin tomt eller sitt hus. Många vet att om man ska bygga nytt eller kanske göra en större tillbyggnad och det är ett permanentboende så krävs det bygglov.

Men det krävs också bygglov vid till exempel förändringar av färg på fasaden. Att ta reda på sådant innan man påbörjat jobbet är oerhört viktigt, annars kan det både bli dyrt och tidskrävande. Om man till exempel målar om sitt hus utan att söka bygglov och det senare visar sig att det skulle ha behövts måste man skicka in en ansökan i efterhand. Man kan också bli tvungen att betala ett vite. Har man otur och den valda färgen inte går igenom kan man bli tvungen att återställa färgen, vilket naturligtvis skulle kännas både onödigt och trist! 

 

 

Det är därför bättre att ta reda på vad som gäller från början, så råder det inga tveksamheter. Det finns en bra sida att besöka som heter hus-bloggaren.se, https://hus-bloggaren.se/behover-man-bygglov-om-man-vill-byta-farg-pa-fasaden/ 

Här tar de upp vad som gäller angående bygglov när man ska måla om sin fasad. Här hittar man matnyttig artikel med all info som man kan tänkas behöva. Här tar de också upp undantag för bygglovet. Att läsa deras artikel ger en bra bild av hur det fungerar och när man till exempel inte behöver söka bygglov. På sidan finns också massor av inspirerande artiklar för hus, hem och trädgård där de också delar med sig av mycket fakta. Att själv sitta och leta information på olika sidor tar ofta tid och kan ibland vara svårt, då olika källor kan ge olika information och därför är en sådan här sida guld värd så det både går snabbt och enkelt att få den information som man behöver innan man ska sätta igång.

Fler nyheter