Det finns många sorters choklad utan socker

29 november 2021
Cecilia Olsson

editorial

Choklad är otroligt gott att äta som det är eller att använda som ingrediens i bakverk och desserter, men det är också en produkt som i regel är fylld av tillsatt socker. Eftersom tillsatt socker inte innehåller någonting som är bra för kroppen och dessutom kan leda till viktuppgång så finns det många som begränsar eller helt utesluter det raffinerade sockret ur sin kost. Med det sagt så är det fortfarande möjligt att njuta av god choklad. Du kan kanske undrar hur? Svaret är att man helt enkelt köper choklad utan tillsatt socker.

Det finns choklad som inte är proppfull med raffinerat socker

Som tur är för alla chokladälskare som försöker dra ner på sockret så finns det alltså choklad utan socker. Istället används sötningsmedel för att göra chokladen lika god och söt som om den vore tillverkad av socker.

image

Det finns inte heller bara en sort att välja på, tack vare företag som Easis finns det flera varianter att välja på trots att man väljer bort den ”klassiska” sockerfyllda chokladen. Easis är ett företag som producerar massor av olika sötsaker utan tillsatt socker, däribland god och användbar choklad.

Många olika sorters choklad utan tillsatt socker

I Easis sortiment hittar man vit, ljus och mörk choklad som är god att äta precis som den är, men som även kan användas till bakning eller som ingrediens i något annat gott. Easis har bland annat choklad med pralinfyllning, blåbärsfyllning, apelsinsmak, lakritsmak samt chokladkakor med fras och mint eller helt neutrala chokladkakor. Det finns helt enkelt ett brett utbud av olika sorters choklad för i princip alla smaker. 

Genom att välja choklad utan tillsatt socker så kan det bli lättare att begränsa intaget av onyttigheter. Dessa chokladkakor gör att man trots allt kan njuta av fyllig choklad samtidigt som man kan upprätthålla en hälsosam livsstil.

Fler nyheter