En taktvätt i Malmö kan ge de bästa förutsättningarna till fullgott skydd för taket

27 december 2020
Cecilia Olsson

Taket är en av de viktigaste komponenterna på ett hus. Det är vad som skyddar mot regn och rusk samt håller kvar värmen i bostaden. Trots det så är det många som glömmer bort att hålla efter taket vilket gör att man kan behöva byta ut det i förtid, helt i onödan. En mycket viktig del i underhållet är reparationer av skador och något som gör att det blir lättare att upptäcka dem är regelbunden rengöring.

Tvätta bort skadlig växtlighet

En taktvätt gör dock mer än att det blir lättare att upptäcka fel, den tar dessutom bort skadlig påväxt och annat som kan slita på takets ytskikt. Ser man inte till att tvätta bort alger, mossa och annan växtlighet binds fukt till taket som i värsta fall kan tränga sig igenom och orsaka kostsamma skador.

Anlita proffs i Malmö

Ett företag i Malmö som är proffs på taktvätt är Hustvättarna, de tvättar olika typer av takpannor och taktyper. Det gäller till exempel betongpannor, tegelpannor, papptak och plåttak. Hustvättarna använder sig alltid av beprövade taktvättsmetoder och har flera års kompetens inom branschen. Med deras tjänster går det att undvika problem och ge taket en trygg lösning.

Noggrannhet och rätt behandling ger hållbart resultat 

Hustvättarna är väl medvetna om att alger, mossa, lav och andra typer av påväxt sliter på taket och kan leda till ett försämrat skydd. Genom en grundlig taktvätt blir taket fritt från den skadliga påväxten vilket i sin tur leder till att taket får en längre livslängd och ett nytt fräscht utseende. Hustvättarna använder även en så kallad Grön-fri behandling som förhindrar att påväxten kommer tillbaka på takpannorna.

Kompletterande tjänster till hela huset och tomten

Hustvättarna kan dessutom hjälpa till med takmålning vid behov som ger taket ett komplett och förnyat skydd. Förebygg framtida skador och boka en taktvätt i Malmö hos Hustvättarna, de erbjuder även fasadtvätt samt mark- och stentvätt.

Fler nyheter