Fisken på kroken med flugspön i Göteborg

14 september 2021
jonas olsson

Det finns inget så härligt som att bara stå vid vattnet och kasta flugspöt. En dag med grabbarna eller vännerna, med tur fångar man maten och kan äta den på plats. För många är fiske en hobby, för en del är det ens levebröd, för en del är det ens lugnande sysselsättning. Precis som andra samlar energi när de sitter i en solnedgång och gör yoga gör en del det när de är ute och fiskar. 

Det är även trevligt att ta med hela familjen ut på en fisketur. Även för barnen är det roligt och givande. Att dessutom fånga sin egen mat är en viktig läxa för dem. Både då de får lära sig var maten kommer ifrån, men också att man vet att djuret haft det bra. Fiske är för alla som vill fiska. Men såklart ska man göra det med respekt när man gör det. Respekt för djuret och för andra människor. 

 

Proffs eller hobby

Ju mer man fiskar, desto mer lär man sig. Var befinner sig fisken. Vad är det den dras till? Allt kommer med tiden. Man kan även fiska på olika vis, bara för att det är vinter och is innebär det inte inget fiske. Men då kallas det istället för att pimpla. Allt detta går det att få massvis med information om. Det finns även fiskeklubbar man kan gå med i för att träffa likasinnade människor. 

Man kan köpa flugspön och andra fisketillbehör på många affärer. För allt från bara någon hundralapp till flera tusen kronor. Vill du känna på flugspön i Göteborg finns det bra butiker för det. https://www.flugfiskeshopen.se/sv/flugspon/ är ett exempel. När du har alla dina saker kan du börja gå ut och njuta av fisket. Tänk bara på att kolla om fiskekort krävs, vilket det gör på en del ställen.

Fler nyheter