Fler gäster med ett entresolplan

27 juli 2021
patrick pettersson

Har du en restaurang som har mycket högt i tak? Kanske går det en trappa upp för ett kontor eller så är det endast en takhöjd som du inte kan göra så mycket med, förutom att känna rymden av. Då finns det ett sätt att få mer golvyta men samtidigt behålla den härliga rymden i lokalen. Det är en lösning som kallas för entresolplan och som du kan hitta på sidor som exempelvis https://www.svelag.se/entresol/.

Lösningen går ut på att bygga en extra våning utan att egentligen utföra en byggnadsåtgärd. Entresollösningen är ett montage som du kan göra på ett enkelt sätt, och i teorin så kan du faktiskt även ta ner det och flytta det om du skulle vilja det någon dag. Med den extra golvytan kan du få extra plats för dina gäster, ökad butiksyta eller fler kontorsplatser för din personal. Eller så skapar du en yta där du kan ha ett litet café för dina besökare.

 

Vanlig lösning i större lokaler

Även om man brukar ha mer permanenta lösningar i exempelvis bibliotek, köpcentrum och hotell så är tanken alltid densamma när man gör ett entresolplan. Man vill ha en våning som är ett mellanting mellan en våning och en väldigt stor balkong. Det blir en våning som lämnar ett stort mellanrum mot en av väggarna, för att få en luftigare lokal där man har mer överblick.

Det är en lösning som även går att göra på lager av olika slag. Där kan man till och med montera någon typ av hiss eller travers, för att kunna frakta upp och ned det gods som man vill lagra uppe på entresolplanet. Många bilmekaniker har den här lösningen, där de kanske väljer att förvara skrymmande delar som däck och annat. Samtidigt har de full möjlighet att arbeta som vanligt på nedervåningen, och även utföra reparationer. 

Fler nyheter