Fördelar med blommor i hemmet

27 september 2022
Helen Johansson

editorial

Pryd ditt hem med vackra blommor

Vi har alla sett studierna som visar hur växter i hemmet kan förbättra din hälsa och ditt välbefinnande. Men hur är det egentligen med blommor? Här ska vi utforska några av de många fördelarna med att ha färska blommor i hemmet. Från att förbättra ditt humör till att minska stress finns det många goda skäl att ha en vas med blommor på köksbordet eller skrivbordet.

image

Effekten av blommor i ditt hem

Den första fördelen med att ha blommor i hemmet är att de kan höja ditt humör. Ett flertal studier har visat att om man är i närheten av blommor kan man öka lyckonivåerna och minska stressen. En studie visade till och med att patienter som hade färska blommor i sitt sjukhusrum hade lägre nivåer av ångest och smärta än de som inte hade det. Så om du känner dig lite nedstämd kan du försöka ställa en vas med ljusa blommor någonstans där du ofta ser dem.

En annan fördel med att ha blommor i hemmet är att de kan förbättra ditt fokus och din koncentration. En studie visade att kontorsarbetare som hade växter på sitt skrivbord gjorde färre fel och var mer produktiva än de som inte hade det. Och en annan studie visade att studenter som utsattes för blomdofter presterade bättre på prov än de som inte utsattes för blomdofter. Så om du har svårt att hålla dig fokuserad på jobbet eller i skolan, försök att ha en vas med doftande blommor i närheten.

Slutligen kan blommor också bidra till att rena luften i ditt hem. Studier har visat att vissa typer av blommor kan avlägsna skadliga gifter från luften, vilket kan leda till bättre hälsa och välbefinnande. Så om du letar efter ett naturligt sätt att rena luften i ditt hem kan du prova att lägga till några växter eller blommor.

Som du kan se finns det många fördelar med att ha färska blommor i ditt hem. Så nästa gång du känner dig stressad eller har svårt att koncentrera dig, försök att ställa en vas med vackra blommor någonstans där du ofta ser dem. Du kanske blir förvånad över hur mycket de förbättrar ditt humör och välbefinnande. Det finns ett stort urval av blommor i Järfälla så du kommer definitivt hitta den perfekta buketten för ditt hem! Tack för att du läste!

Fler nyheter