Från videokonferens till Konferens Malmö

20 oktober 2020
Mikael Barani

Vi lever i informationens tidsålder. Inte minst efter att de så kallade smarta telefonerna gjorde sitt intåg i våra liv mot slutet av det nya milleniets första årtionde. Vi förstod nog inte vad dessa maskiner skulle betyda för oss och kanske inte heller vad de kommer att betyda för oss.
Klart är dock att den första förälskelsen har bleknat och vi börjar nu inse att det finns nackdelar med att ständigt vara nåbar. För att inte tala om att lika ständigt kunna underhålla sig själv genom att hela tiden kunna klicka på nästa roliga grej.

Videokonferenser istället för kontor

Dock finns det såklart enorma fördelar med tekniken också. När vi i dessa tider i stor utsträckning arbetar hemifrån så har vi också upptäckt att det går att få saker gjorda, så länge man har en dator och en internetuppkoppling. Det går förstås aldrig helt att ersätta den sociala närvaron på ett fysiskt kontor eller med ett stort möte på Konferens Malmö med att snacka över videkonferens.
Däremot så är vi nog alla glada över tekniken i dessa tider.

För tänk dig hur det skulle se ut om vi befann oss på 80-talet och drabbades av detta som vi går igenom nu. Hur skulle vi ha löst situationen då vi inte hade de tekniska lösningar som vi har idag?
Säkerligen hade vi klarat av det, men det kittlar fantasin hur vi skulle ha tagit oss igenom detta.

Det som är bra med dagens situation är att vi ändå lyckas hålla igång mycket av samhällets funktioner – tack vara datorer och internet. Dessutom gör begränsningarna också att vi tvingas till att tänka nytt för att inte fastna. Att utsättas för begränsningar, självvalda eller påtvingade, gör ofta att vi får gnugga geniknölarna för att ta oss framåt och hitta på nya sätt för att få saker och ting att gå ihop.

Fler nyheter