Gå en hundkurs i Hässelby som hjälper både dig och din hund

04 februari 2022
Cecilia Olsson

editorial

Hundar är underbara djur som lätt blir en del av familjen. Det krävs dock en hel del engagemang om man vill ha en lydig hund. De allra flesta föredrar nog att ha en hund som lyssnar när man säger åt den att sluta skälla och som inte drar när man är ute på promenad. Det är dock inte alltid så lätt att veta om det man gör för att uppfostra sin hund är rätt och det kan därför vara bra att gå kurser tillsammans med hunden. Det kommer med många fördelar såsom att man kan bli en bättre ägare och få en lydigare hund. 

Börja gå kurser i god tid

Det är en väldigt stor fördel att börja redan när hunden är valp, annars är det lätt att hunden lägger till med vanor som blir nästintill omöjliga att ändra på. Det finns hundkurser över hela landet där man får både praktisk och teoretisk kunskap. Bor man till exempel i Stockholm så kan man vända sig till Din hund i fokus, de erbjuder olika hundkurser i Hässelby.

hundkurs hässelby

Valpkurser, vardagslydnad med mer i Hässelby

Hos Din hund i fokus kan man gå olika kurser tillsammans med sin hund. Bland annat har de valpkurs för hundar från 3–6 månader. Det är en kurs som bygger en starkare relation samt gör att hunden och ägaren lär sig att kommunicera och tyda varandra. Detta genom olika övningar såsom kontaktövningar, inkallning, koppelgående, inte dra i koppel, följsamhet, sitt, ligg, förbud och miljöträning. Även vikten av nedvarvning och passivitet uppmärksammas. Målet är också att man ska få med sig övningar och verktyg för att kunna träna hunden hemma.

Vill man efter en valpkurs fortsätta att träna med sin hund så kan man gå kursen unghund/vardagslydnad hos Din hund i fokus. Det är en fördjupning i olika övningar som kan vara bra för både hund och ägare. Mer information finns på https://webshop.dinhundifokus.se/.

Fler nyheter