Glöm inte akvarietillbehör

15 april 2021
jonas olsson

Dagen då ni åkte till djuraffären var stor i din dotters liv. I flera månader hade hon tjatat om att hon ville ha sådana färgglada fiskar som hon sett i den senaste Disney-filmen. Som förälder hade du anat att den här dagen skulle komma, eftersom dottern sedan tidig ålder visat stort intresse för både djur på land och i vatten.

Som typen som uppskattade ett rent och prydligt hem insåg du att detta kunde komma att rubbas av att introducera ett djur i familjen, men du förstod att i det här läget måste du vara villig att kompromissa.

 

Var uppmärksam på fiskarnas mående

Du resonerade så att fiskar i ett akvarium bara skulle kunna smutsa ner en mycket begränsad yta av ditt hem, och kände dig därmed tacksam över att den där Disney-filmen handlat om fiskar, och inte katter eller minigrisar. Dottern visste precis vilken sorts fiskar det skulle vara, och ni valde tillsammans ut ett rymligt akvarium som skulle bli deras nya hem.

Ni placerade akvariet i ett hörn av vardagsrummet där det, med hjälp av belysning, såg riktigt dekorativt ut. Efter en tid började dock fiskarna se lite trötta ut. De höll sig stilla och verkade ha tappat livsgnistan.

 

Läs på ordentligt

Eftersom du börjat fatta tycke för husets nya invånare delade du dotterns oro för fiskarnas hälsa. Du satte dig vid datorn för att ta reda på vad era fiskars optimala levnadsförhållanden var. Det foder ni köpt verkade helt rätt, likaså schemat utefter vilket ni matat fiskarna. Vad kunde det då vara som gjorde dem så ledsna? Så hittade du det under https://www.crtzoo.se/akvaristik/akvarietillbehor.

Vattentemperaturen. I din ovana som djurägare hade du helt enkelt fyllt akvariet med ljummet vatten och inte tänkt mer på saken. Direkt kastade du på dig jackan och åkte till djuraffären för att köpa en termometer. 

Fler nyheter