Håll dina tänder fina genom besök hos tandhygienist

11 februari 2023
Mimmi Källström

På Odenplan är tandlakare-adenjangenstal.se/behandlingarProduct redo att hjälpa dig att hålla dina tänder och ditt tandkött i toppskick med professionell förebyggande vård! Dessa experter har erfarenhet av munhygieniska metoder och specialiserar sig på tjänster som grundliga rengöringar, polering av ytor för en jämnare struktur, fluoridapplikationer för ett starkare emaljskydd mot bakterieuppbyggnad och röntgenundersökningar. Inte bara det, utan de ger också ovärderliga råd om borstningsteknik tillsammans med kostråd så att du kan fortsätta att upprätthålla en optimal munhälsa hemifrån.

Vad är en tandhygienist?

Tandhygienister är certifierade yrkesutövare som arbetar med att förebygga och behandla tandsjukdomar. Bedömning av munhälsa, registrering av medicinska historier och förebyggande tjänster som t.ex. tandrengöring, tandskalning och polering – till och med diagnostisering och behandling av vissa tandköttssjukdomar – är bara några av deras många möjligheter. Dessutom kan de applicera tätningsmaterial eller fluorbehandlingar samt ta röntgenbilder vid behov.

Skillnaden mellan tandhygienist och tandläkare

Det som skiljer en tandhygienist från en tandläkare är att den förstnämnda betonar förebyggande vård för att förbättra munhygienen, medan den sistnämnda fokuserar på att upptäcka, bota och underhålla befintliga tandproblem. Dessutom kan tandhygienister tillhandahålla enklare behandlingar som t.ex. fyllningar, men de kan inte utföra mer komplicerade ingrepp.

Tandhygienist

Varför ska du besöka en tandhygienist?

Regelbundna besök hos en erfaren tandhygienist i Odenplan är ett bra sätt att se till att dina tänder och ditt tandkött är friska. Tandläkaren kan inte bara erbjuda professionella förebyggande åtgärder som t.ex. skalning, polering, fluorbehandlingar och röntgenundersökningar, utan också ge dig råd om hur du kan upprätthålla en god munhygien genom tandborstning, tandtråd och kostförändringar.

Hur ofta borde du besöka en tandhygienist?

För att bibehålla en optimal munhälsa och förebygga tandproblem bör vuxna besöka tandläkaren eller tandhygienisten två gånger om året för omfattande kontroller och rengöringar. Barn kan behöva gå oftare enligt rekommendation från barnläkaren. Regelbundna besök kan se till att dina tänder förblir i toppskick!

Om du vidtar proaktiva åtgärder nu kan du se till att ditt leende ser bra ut i många år framöver! Lämna inte din tandhälsa åt slumpen! Besök tandläkaren regelbundet för professionella rengöringar och kontroller.

 

Fler nyheter