Har du koll på din värmepump i Stockholm?

07 oktober 2020
william eriksson

Idag strävar de flesta av oss att leva så billigt och så miljövänligt som möjligt. Det finns flera sätt du kan göra detta på, ett är att installera en värmepump. Värmepumpen använder sig av naturliga energikällor. Värmepumpen hjälper ner till -20 grader. När graderna blir så låga blir det att värmepumpen förbrukar lika mycket energi som den genererar. 

 

Var kan jag köpa en värmepump?

Värmepump går och köpa på flera ställen idag. Letar du värmepump stockholm har du dessutom ett större alternativ. Att tänka på när du köper värmepump är att helst ta det från ett kunnigt företag som kan hjälpa dig med vad just du behöver för ditt hus. 

Det finns flertalet olika modeller att köpa, både beroende på hur mycket det ska värma upp men även ur ekonomiskt perspektiv. Värmepumpen använder sig av naturliga källor som luft, sol och mark. Det är därför det är så pass ekonomiskt som det är. Inköpet och installationen är dyr, men i längden sparar man både tid och pengar.

 

Kan jag göra det själv?

Det är tillåtet och man kan köpa och installera sin värmepump själv, dock så är det inte att rekommendera. Om installationen inte blir gjord på rätt sätt kan det skada värmepumpen så det blir dyrarare i slut ändan.

Låt en professionell hantverkare som vet vad de gör sköta installationen. När ni använder er av en certifierad installatör ingår även oftast en garanti. Garantin gäller på olika sätt för olika företag. Kolla även upp ROT-avdrag vilket är ett avdrag ni kan få när ni väljer att installera värmepump. 

Dessutom hjälper de även er så ni får rätt värmepump som passar i ert hem. Det är inte bara att köpa så billigt som möjligt utan sådant som bör tas i betraktning är hur är exempelvis hur husets planlösning ser ut. Finns det ovan- eller nedervåning?

Fler nyheter