Höj mysfaktorn med sänkta elkostnader

24 mars 2020
Eva Olsson
Höj mysfaktorn med sänkta elkostnader

Det finns idag flera alternativ att välja bland, när det gäller värmepumpar. Från enklare och billigare lösningar till de som är dyrare och mer hållbara. Om du väljer en luft/luftvärmepump som ska tillgodose dina behov av uppvärmning, passar en sådan pump ypperligt om du har ett gammalt direktverkande elsystem i din bostad. Det är dessutom lätt att installera en sådan värmepump.

En luft/luftvärmepump passar i alla hem och är det billigaste alternativet. Här kan man göra en energibesparing på upp till 50%. En annan fördel med denna värmepump är att den kan användas som luftkonditionering under perioder med varma dagar, då den skönt kyler ditt hem. 

Om man inte vet vilken värmepump som skulle göra mest nytta i den bostad man har, kan det vara bra att få råd från någon som är specialist. En kunnig specialist på just det området är Crilles VVS och Värmeteknik, som utför installationer och säljer värmepumpar i Hultsfred. Där kan du få hjälp inför val av värmepump och de gör också hembesök för att se vad som skulle passa bäst för just ditt hem.

Har du en värmepump sedan en tid, kan den behöva service för att fungera optimalt. Är pumpen däremot gammal, kan det vara dags att byta ut den mot en ny. Det kan göra att man får lägre elkostnader.

Det har idag kommit in en hel del nya värmepumpar på marknaden, som har högre energieffektivitet än de gamla. Om man vill kosta på sig en dyrare värmepump, kan man göra en högre besparing. Då är en luft/vattenvärmepump att föredra. Den är särskilt lämplig på platser med lite mildare klimat. Här kan man spara på upp till 60% i energi, beroende på vilken uppvärmning man har i bostaden. Med bergvärme, som är det dyraste alternativet, kan man göra energibesparingar på upp till hela 80%. Det systemet har en mycket lång livslängd.

 

Fler nyheter