Kapitalanskaffning som ger nya möjligheter

17 april 2020
Cecilia Olsson
Kapitalanskaffning som ger nya möjligheter

Att driva ett företag gör att man ställs inför diverse utmaningar och även möjligheter. Ibland behövs ett tillskott i företagets kassa för att kunna genomföra en bra affär eller utöka verksamheten. Det är viktigt att ha likvida medel i ett företag, därför kan det ibland vara bättre att söka nytt kapital istället för att använda sig av företagets befintliga pengar. Genom en kapitalanskaffning öppnas nya möjligheter upp för hela verksamheten. 

Var ute i god tid

Tänk på att kapitalanskaffning är en relativt tidskrävande process, så räkna inte med att ha pengarna på kontot redan nästa vecka. Trots tiden som behövs läggas ner så är det väl värt väntan om det innebär extra tillskott i företaget som möjliggör expansion eller en ny och spännande affärsmöjlighet. 

Ta hjälp från erfaret företag

Vid en kapitalanskaffning krävs det att man har rätt dokumentation samt är väl förberedd på att motivera varför investeraren eller banken ska godkänna ansökan från just ditt företag. Det är inte alltid så lätt att veta exakt vad som krävs om det inte är något man ägnar sig åt till vardags, därför kan det vara klokt att anlita en firma som gör just det. JWK är en redovisningsbyrå som har lång erfarenhet och ett stort kontaktnät, vilket kan vara avgörande vid ansökan om nytt kapital. Genom hela processen ger JWK stöd och personlig rådgivning och allt börjar med en dialog där önskemål samt förutsättningar tas upp. Efter det skickas all nödvändig information om företaget, som till exempel bokslut, nyckeltal med mera, till JWK för en noggrann genomgång av materialet. Därefter kontaktas relevanta banker och investerare utifrån JWK:s kontaktnät. De hjälper även till med att ta fram en presentation och boka möten för att allt ska gå så smidigt som möjligt. 

I behov av kapitalanskaffning i Stockholm? Anlita JWK för att säkerställa en god affär.

Fler nyheter