Kontorsstädning för optimal arbetsmiljö

05 februari 2020
Cecilia Olsson
Kontorsstädning för optimal arbetsmiljö

Arbetsmiljön på kontoret påverkar välmåendet, kreativiteten och inspirationen. Förutom att det är viktigt att man har en bra relation till sina kollegor så är det också väldigt viktigt vad man har för föremål omkring sig. Växter är väldigt bra att ha i en kontorsmiljö, förutom att de ger färg och liv till rummet så är de också väldigt bra för luftkvaliteten. Växter renar luften från kemikalier, dålig lukt och ger samtidigt tillbaka syre och skapar en behaglig luftfuktighet. Några exempel på växter som både sägs rena luften samt även fungerar bra som luftfuktare är Krysantemum, Gerbera, Benjaminfikus, Ampellilja, Fredskalla, Ädelbanan och Banddracena.

Textilier är också bra för att skapa en trevlig miljö och det dämpar dessutom buller. Gardiner, filtar och kuddar i pigga färger kan även ge lite extra energi. Något annat som är väldigt viktigt att tänka på är ljuset. Se till att naturligt ljus kan flöda fritt in i lokalen genom att inte placera stora föremål framför fönster eller ha tjocka gardiner som stänger ute onödigt mycket ljus. Investera även i behaglig belysning som inte flimrar. 

Förutom att inreda kontoret på ett trevligt sätt så är det minst lika viktigt att hålla kontoret rent och fräscht. Att arbeta på ett kontor med damm, smuts och överfulla papperskorgar kan vara hälsoskadligt och gör arbetsdagen mindre effektiv. Därför är det väldigt klokt att anlita en städfirma som kommer till kontoret med jämna mellanrum för att putsa fönster, skura golv, vattna blommor och tömma papperskorgar. Det är inte enbart de anställda som tjänar på ett rent kontor, kunder och besökare kommer att få ett mycket bättre helhetsintryck om de inte möts av smutsiga lokaler.

Är man i behov av kontorsstädning i Stockholm så kan man kontakta Stockholms Allstäd. Stockholms Allstäd är en flexibel städfirma som med omsorg levererar professionella resultat till sina kunder och därmed skapar en optimal miljö på arbetsplatsen.

Fler nyheter