Lagring av däck

26 juli 2020
Lily Hansen

På ett däckhotell i tyresö kan man lagra de däck som man just då inte har på sin bil. Alltså vinterdäck på sommaren och vice versa. Hanteringen av däck är tung och smutsig och en stapel med däck tar mer plats än man tror hemma i garaget. Bor man i lägenhet så kan det vara helt omöjligt att hitta en bra plats där däcken kan få ligga i väntan på att bli använda nästa gång. Därför har däckhotell blivit en service som många gärna använder sig av.  

 

Rengöring och skötsel

När man lämnar in däck på ett däckhotell så kan man även välja ifall man vill få lite extra service under tiden som däcken ligger där. De smutsiga däcken som lämnas in kan återfås skinande rena och nypumpade den dag det är dags att hämta dem igen. Vanligt idag är även att man får en stor påse som däcken förvaras i. Det gör att slitaget på däcken minskas under förvaring och hantering, samt att det blir enklare att hantera däcken utan att smutsa ner händer och kläder. När man sedan lämnar in det andra setet däck så kan man använda sig av samma påsar igen.  

 

 

Bokning av plats

Även om de flesta däckhotell brukar ha plats över så är det alltid viktigt att man kontrollerar tillgängligheten innan man kör för att lämna sina däck. Eftersom ett däckhotell används för de däck man just då inte har på bilen så behöver man sedan inte göra någon ombokning, det alltid ligger däck på den plats man bokat. Däremot är det viktigt att man i god tid hör av sig då man behöver hämta ut sina däck. De kan ligga på hyllor högt upp och ta en stund att leta fram. Så hör man av sig i förväg kan man minska stressen för personalen och själv slippa vänta.  

Fler nyheter