Låt kroppens egna läkningsprocess göra magi!

10 juni 2020
william eriksson

Idag vet man att när kroppen får släppa taget om stressen, vila och landa händer det spännande saker. Kroppen slutar att producera höga mängder av stresshormon och andra processer får ta plats. Processer som gör att vi mår bättre och känner oss mera tillfreds. Vi blir helt enkelt gladare och friskare. Några exempel på dessa processer är matsmältningen, immunförsvaret och kroppens förmåga att ta upp näring från maten vi äter. Därför är det viktigt att mellan alla måsten i vardagen ge plats för återhämtning och reflektion. Känna efter hur man mår och ta sig tid att fundera, något som man sällan hinner när allt bara snurrar på.

 

Vatten är som balsam för vår själ

Människan är till stor del gjord av vatten. Så det kommer inte som någon överraskning att ett varmt bad har en avslappnande effekt. Får vi dessutom andas in eteriska oljor med doft av exempelvis lavendel får vi en ännu kraftfullare effekt. Så om vi ska åka någonstans för att hitta lugnet och minska produktionen av stresshormoner är en spavistelse det ultimata valet. De varma poolerna och den avslappnade atmosfären är helande för både kropp och själ. Om man sedan lägger till god mat och gott sällskap, ja, då har man ett vinnande koncept.

 

 

Så mycket mera

Spahotell ligger ofta i vackra miljöer där man kan vistas utomhus, kanske gå en promenad eller bara sitta och njuta av stillheten. Aktiviteter som yoga och tai chi är populära på många anläggningar då de harmonierar väl med resten av utbudet. Att någon gång under vistelsen bli omhändertagen och njuta av en massage, lerinpackning eller någon annan välgörande behandling blir som grädde på moset. Då flödar må bra-hormonet, endorfin, och ger en skön lyckokänsla som varar länge. Här kan man hitta mera information online om ett spahotell i Dalarna: https://akerblads.se/.

Fler nyheter