Ledskyltar – det klimatsmarta valet

04 mars 2021
william eriksson

Om du funderar på att sätta upp en skylt över entrén in till din företagslokal så kan du välja på många olika sorter och en som verkligen kommer att synas är en ljusskylt. Med en ljusskylt kommer din företagslogga att synas även efter att det har blivit mörkt ute. Eftersom det kan bli mörkt väldigt tidigt under vintertid så är en ljusskylt att föredra och speciellt om man är bosatt uppe i norra Sverige.

Ett bra alternativ till ljuskälla i en ljusskylt är LED-belysning, den är mycket energisnål och passar därför perfekt eftersom en ljusskylt alltid är tänd. I en LED-lampa finns det små lysdioder och dessa kräver minimal energi för att lysa och det är därför LED-belysning inte kräver så mycket energi.

Så om du är på jakt efter en skylt så är den varianten med LED som ljuskälla ett mycket bra alternativ eftersom den är det mest miljövänliga valet. När du använder mindre energi så tar du också mindre av jordens resurser och det är ett val för framtiden. 

 

 

Fördelar med att använda LED-belysning

Förutom att det är ett miljövänligt val som sparar på energi så kommer du också att spara pengar eftersom din elräkning kommer att minska. En annan positiv sak med LED-belysning i en skylt är att den är mycket tålig mot olika typer av väder så du behöver inte vara orolig att skylten går sönder på grund av dålig väderlek.

När du ska designa din skylt så kommer du att ha en större färgskala att välja från eftersom lysdioder finns i fler färger än vad som är möjligt att få med till exempel neon. 

Vill du att ditt företag ska synas oavsett tid på dygnet så är en skylt med ljus i det självklara valet och om du vill bidra till en bättre miljö så bör du välja ledskyltar.

Fler nyheter