Lojalitetsprogram – skapa lojala kunder

10 november 2019
william eriksson
Lojalitetsprogram – skapa lojala kunder

Lojala, återkommande kunder är en grundpelare för ett framgångsrikt företag. Det är ingen nyhet att kostnaden för att behålla kunder är betydligt lägre än kostnaden för att skaffa en ny kund. Genom att skifta fokus från att skaffa nya kunder till att lägga resurser på merförsäljning och att bearbeta redan befintliga kunder finns stora konkurrensfördelar att vinna. Många företag saknar en konkret lojalitetsstrategi och använder sig av fel verktyg. Flera framgångsrika företag använder sig av en kundklubb för att bygga lojalitet bland sina kunder och för att öka lönsamheten inom företaget. En kundklubb baserat på ett poängsystem leder till lojala kunder och återinvestering genom merförsäljning. 

 

 

Fördelar med loyalty management

 

Som kund innebär medlemskap i en kundklubb att du får ta del av nyheter och erbjudanden vilket medför en känsla av exklusivitet och att känna sig utvald. Som företagare får du möjlighet till riktad kommunikation mot dina mest lojala kunder. Det finns flera fördelar med att tillämpa en kundklubb i form av ett lojalitetsprogram. Till exempel ett starkare varumärke, verktyg för att planera aktiviteter och sedan mäta uppföljningen, mervärde för kunderna och administrativ avlastning. 

 

Lämpar det sig för alla typer av företag?

 

En kundklubb för B2B-kunder är komplext eftersom varje kund har olika preferenser för varje del av verksamheten. Nyckeln för att skapa ett framgångsrikt lojalitetsprogram är att skapa synergier mellan verksamhetens olika delar. De flesta företag passar för en kundklubb av typen B2B, men de företag som är utsatta för hög konkurrens har mest att vinna. Det hjälper dem nämligen att påverka den mängd kunder som ofta köper men som lätt nedprioriteras framför storkunder. Genom att erbjuda ett medlemskap i en kundklubb belönas de mindre kunderna för att de väljer just dig som leverantör. Är du intresserad av att starta en kundklubb företag av typen B2B kan Inspiration Company hjälpa dig med verktyg mot ett lyckat lojalitetsprogram. 

Fler nyheter