Möt ålderdomen med ett leende

21 juli 2020
Mikael Barani

Med tiden brukar problem bli allt mer komplexa. Enklast är därför att ta tag i dem så fort man upptäcker dem.
Detta är något som vi som har några år på nacken definitivt känner till när det kommer till kroppen. Det där värkande knät som man ignorerade har plötsligt också blivit en ond höft.

Kroppen hänger samman som en enhet. Bland annat genom den bindväv som är som en elastisk dräkt som löper från topp till tå. Knutar i en del av bindväven påverkar andra delar av kroppen. Ibland kan till exempel ryggont handla om att man är spänd och stel på baksidan av låren. 
Det är svårt att navigera denna information som lekman. Istället är det bra att regelbundet träffa ett proffs, till exempel en kiropraktor i Köping, som kan hjälpa en att förstå vad som händer i kroppen.

Som sagt: Ju tidigare i livet som man gör detta till en vana desto lättare blir det senare. För med åldern kommer också stelheten som gör det svårare att behandla krämpor.

Se därför till att du har en rutin i att göra saker som att gå på massage, själv behandla utsatta triggerpunkter och röra på dig varierat. Detta bidrar till att du har större chans att må väl även in på ålders höst. För vem vill inte spendera den andra halvan av livet vid god vigör?

Det brukar sägas att det bästa tillfället att ha dragit igång med sådana här rutiner var igår. Det nästa bästa tillfället är idag. Så tänk efter vad du skulle må bra av att börja göra redan nu. Vilka livsstilsförändringar kan göra till tillvaro mer optimal?

Behöver du hjälp finns det som sagt expertis därute. Oavsett om det handlar om en kiropraktor, kostrådgivare eller personlig tränare så är det bara att ta kontakt med dessa yrkesgrupper för att få hjälp.

Fler nyheter