Ny festblåsa för säsongen

13 augusti 2020
jonas olsson

När en ny årstid står och väntar bakom hörnet brukar det bli dags att byta ut kläderna i garderoben. I länder som Sverige där de fyra årstiderna skiljer sig åt ordentligt går det inte att bära samma kläder och skor året om. Men att behöva byta sortiment fyra gånger om året kan vara roligt, och man blir inte lika less på sin garderob som om man skulle använda samma plagg året om.

Självklart lägger man undan kläderna för den kalla årstiden när sommaren är inne, för att ta fram de igen vid årsslutet. Men det är också en självklarhet att man inte vill ha samma set kläder varje årstid, speciellt när modet sätter en ny trend.

Skapa din egen stil

Vare sig du följer modet slaviskt eller håller dig till klassiska plagg så kommer du vilja förnya, bättra på, öka eller byta ut garderoben helt då och då. Många föredrar att skapa sig en bra basgarderob, det vill säga basplagg som kan användas till nästan alla outfits. Dessa basplagg brukar vara enfärgade och i tidlösa snitt som kan både kläs upp eller ner för olika tillfällen. Sedan tillägger man mönstrade och kanske festiva eller casual klädesplagg för att skapa en mer egen stil. 

 

Online eller i butiken?

Då kan frågan uppstå om det är bäst att handla direkt i butikerna eller online? I en fysisk butik kan du känna på tyget och prova för att se om den passar. Nackdelen är dock att det tar tid att ta sig dit och hitta kläderna. Online kan du istället surfa och gå igenom hela kollektioner, som till exempel Only kläder.

Du kan lägga till olika plagg till favoriter och återkomma senare, om du inte kan bestämma dig på en gång. Skulle plagget inte passa så kan du alltid returnera och få återbäring eller byta storlek.

Fler nyheter