Örtkapslar med mera

21 november 2019
william eriksson
Örtkapslar med mera

Att få i sig rätt mängd av olika örter eller vitaminer kan ibland vara svårt så då kan man prova örtkapslar. Örtkapslar är otroligt smidiga att ta då allt är inkapslat och bara svälja ner med vatten. Det finns kapslar som innehåller bara en ingrediens men det kan också vara flera olika i en kapsel. När det är flera örter i en kapsel så är det för att sammansättningen är optimal för ett visst tillstånd man vill förbättra. Till exempel om man känner sig trött kan man prova en blandning av schisandra och rosenrot som ska ha en stärkande och uppiggande effekt på kroppen.

 

Ashwagandha

En naturmedicin som riktigt trendar nu är ashwagandha som har flera fantastiska egenskaper. Den kan förebygga emotionell stress, utmattning och hjälper dig att bibehålla fokus. Så om man känner sig nere och trött kan den vara en väg till att må bättre. Ashwagandha är en rot och en adaptogen vilket är mycket bra. Adaptogen betyder att den går in i kroppen och balanserar upp där det behövs. Många som provat ashwagandha är nöjda med resultatet så det kan vara värt att se om den fungerar på dig. Men givetvis om man är sjuk på något sätt som till exempel man lider av utbrändhet så bör man alltid först ta hjälp av läkare och göra en utredning.

Andra örter 

Det finns många örter som gynnar kroppen och även hjärnan. Det finns en salig blandning av örter att få tag på både från Sverige men också utomlands och många får namnet superfoods. En rot som är mycket använd i Indonesien är gurkmeja och den har en otroligt läkande egenskap. Gurkmeja är mycket antiinflammatorisk och lämpar sig då bra mot ledvärk men också mot magbesvär. Indoneserna använder gurkmeja i en dryck som kallas jamu. Den är gyllengul och smakar fantastiskt gott, den kan drickas kall eller varm.

Fler nyheter