Pannlampor och lägereldar som lyser upp vintern

26 oktober 2020
Mikael Barani

Hösten står i allra högsta grad i full blom, eller hur man nu ska uttrycka det. På sina håll börjar till och med den tidiga vintern att göra framstötar och det är dags att ta fram de där varma kläderna som har legat i förvaret sedan början på året. Vågar man hoppas på en riktigt kall och snöig vinter i år?
För med rätt kläder så blir vintern något som förändrar upplevelsen av naturen rejält. Det blir liksom inte någon plåga att vandra omkring i kalla skor när temperaturen närmar sig noll, utan en njutning.

Vill man göra det till ett riktigt äventyr så skaffar man sig kunskaper i hur man gör upp eld även på vintern. Det är lite klurigt men det går helt klart. För då blir det verkligen något speciellt. Speciellt om man går ute i mörkret, antingen ensam eller i ett gäng med pannlampor. Att njuta av skogen när den är monokrom och man ser grenar och trädkronor upplysta… ja det känns nästan som om man befinner sig i någon sorts saga.

Anpassa sig

Allt handlar med andra ord om att anpassa sig efter det som är, inte att man önskar att det skulle vara på något annat sätt. För när vintern knackar på så handlar det som sagt om att vara beredd och välklädd. Istället för att gömma sig inomhus, vilket såklart kan vara mysigt även det, så finns det mycket att upptäcka.

Samla ihop familjen och gör det vintriga skogsäventyret till en händelse som ni alla kan njuta av. För det finns så mycket att förundras över och uppleva när ni alla är ute och vandrar bland de sjötunga grannarna tillsammans. Det bästa av allt är att det kommer att föra er närmare varandra – både själsligt men också rent fysiskt när ni sitter därute och håller värmen i vinterkvällen.

Fler nyheter