Rätt hudvård till din hy

30 juli 2020
william eriksson

Tar du hand om din hud på bästa sätt och vårdar den med rätt produkter? Eller är ambitionen att börja nu? Först och främst behöver du ta reda på vilken hudtyp du har. Om du har en fet, blandad eller torr hy så ska du anpassa dina produkter efter det för att få ett bra resultat. Det finns också fler faktorer som påverkar vad som passar just dig, och det är vilket mål du har med din hudvård. Vill du behandla rynkor, solskadad hud, acne eller bara underhålla en problemfri hy?

 

Basen i ditt badrumsskåp

Oavsett vad du vill uppnå så finns det några basprodukter som alla bör ha. En bra rengöring är steg ett. Fundera på hur mycket ditt ansikte utsätts för under en dag. Smuts, avgaser och svett behöver avlägsnas innan du går och lägger dig. Föreställ dig att du struntar i att tvätta ansiktet på kvällen. Hur fräsch tror du att din kudde är efter en natt? Hur fräsch blir din hy av att ligga på kudden gång på gång? Om du inte har rutinen att rengöra ansiktet på kvällen så är det dags att börja nu!

Steg två är en ansiktskräm för att återställa fuktbalansen i huden. Här ska du tänka på att ha en egen kräm till huden runt ögonen som är extra känslig. Det sista måstet bland dina basprodukter bör vara en självklarhet och det är en solkräm. Tänk på att byta ut dina solkrämer varje säsong.

 

Bra hudvård på nätet

Det går snabbt och lätt att beställa hudvård på nätet idag, både stora kända märken och nischade produkter som till exempel är veganska eller ekologiska. Det är oftast billigare priser jämfört med när du handlar i en fysisk butik. De flesta nätbutiker har en kundtjänst du kan chatta med för att få hjälp att hitta rätt i hudvårdsdjungeln.

 

Fler nyheter