Så bygger du upp en bra basgarderob

26 augusti 2019
Matilda Olsson
Så bygger du upp en bra basgarderob

Livet blir enormt mycket enklare med en bra basgarderob där man kan variera sina olika outfits på massor av sätt. För hur många gånger har man inte gått upp på morgonen och inte alls hittat något att ha på sig? Man kanske har en snygg skjorta som man vill ha, men inte något som matchar till den. Eller så hittar man inte de rätta strumporna som passar till de skor och byxor man vill ha.

Därför lönar det sig att med lite planering bygga upp den perfekta garderoben där ens plagg matchar varandra och man alltid har något att ha på sig. Det som bör finnas i varje modern mans garderob är först och främst ett par snygga jeans. Vilken modell som passar bäst är individuellt, för vissa kanske ett par only and sons jeans passar bäst medan en annan modell är ett bättre val för någon annan. Jeans går att matcha till det mesta och för att få en dressad look bör man välja ett par med en rak passform över benen. Minst två par jeans rekommenderas, ett par i mörkare denim och ett par i svart.

Man bör också ha ett par vanliga t-shirts att ha under tröjor och skjortor, gärna i basfärger som svart och vitt. Som ytterplagg är det en bra idé att satsa på att ha en skinnjacka, en jeansjacka och en mörk rock vilket gör att man blir rustad för alla situationer. Inte minst hör en välsittande kostym till varje mans garderob, gärna i marinblått och med tillhörande slipsar i enfärgade färger.

Som skor kan man ha minst ett par vita sneakers som passar bra till alla vardagskläder, och ett par finare svarta skor som passar till när man behöver vara uppklädd. Sist men inte minst måste man ha minst en vit skjorta som kan matchas till allt.

Fler nyheter