Så får du fart på de gamla projekten

10 maj 2020
Mikael Barani

Nu finns det för många av oss verkligen tid för att ta tag i gamla projekt som bara har legat och samlat damm. Bokstavligen.
Visst kan det kännas segt att plocka upp grejer som man kanske inte ens har rört på ett par år. Ofta tar det ett tag bara att komma ihåg var det var man slutade. Har man sedan inte skrivit ned någon anteckning om vad man skulle göra härnäst, ja då blir det lite klurande innan bitarna faller på plats.

Som tur är så går det sedan ganska fort att komma igång när man väl har tagit ut riktningen på kompassen. Gamla kunskaper kan vara lite rostiga till den början men snart så är man i full fart. Det är ju så det fungerar med passion – det bara rullar på när man väl har kommit in i rätt groove.

Ibland kan det ju vara så att man faktiskt har ett riktigt rejäl projekt som avstannade utan att det egentligen var tanken. Kanske fick man tillökning i familjen, ett nytt jobb eller flyttade vilket gjorde att pausen blev längre än vad man hade tänkt sig. Det kan ju ofta bli så i livet.
Man tänker att ”Det här tar jag snart tag i igen.” men så händer det grejer på vägen som gör att det kan ta flera år innan man kommer på att man glömt bort det där projektet med den egengjorda gitarren.

Som tur är så är det sällan försent. Kanske behöver du förvisso uppdatera dina gitarrdelar en aning för att guran ska bli riktigt bra. Sedan är det bara att tuta och köra och börja jobba. 
Ett tips är att försöka göra lite och ofta istället för att göra ett stort nedslag som kanske blir avbrutet och sedan satt på paus under flera år igen. Framsteg är ofta ett marathon och inte ett sprintlopp.

Fler nyheter