Skåne runt med buss

26 april 2021
Lily Hansen

I nordöstra Skåne finns Kristianstad som en pärla bland de skånska städerna. En gemytlig stadskärna mellan Stora och Lilla Torg och Tivoliparken gör att det är lätt att känna sig hemma. Som boende i Kristianstad har man koll på både Vattenriket och Sveriges lägsta punkt. Men när man är sugen på att utforska både Skåne och världen så är bussresor ett bra tips. Ett resebolag som har en bra mix av endagsutflykter och flerdagarsturer är skåne buss.

 

Välj resa efter intresse

Bussbolag erbjuder såväl semesterresor över flera dagar, som endagsturer med shopping eller teater. Endagsturer med shopping går till Tyskland eller Ullared. För teaterresorna är målen Vallarna i Falkenberg eller Fredriksdalsteatern i Helsingborg. Är man osäker på om bussresor är något man uppskattar är det superbt att ta en endagarstur. Då får man prova på resesättet i lagom dos och hinner känna efter. 

Många gånger är bussresor även en sociala resor, men självklart är det inget tvång att umgås med de andra passagerarna. Man kan bara sitta och njuta av resan och se landskapet rulla utanför rutan. Att få stänga in sig i en egen värld med musik eller en pod i öronen och bara känna att man är på väg någonstans kan vara härligt.

En flerdagarstur för att upptäcka nya platser

Åker man på de längre resorna ingår mycket i priset, både hotell och middagar. Läs noga igenom specifikationen för just den resa du är intresserad av. Även hotellen är namngivna så det är lätt att kolla upp innan man åker var man ska bo på resan.

Turerna är välkomponerade för att passa de flesta resenärer. Självklart finns det också dagar då man kan göra egna strövtåg för att upptäcka resedestinationen på egen hand. Kanske blir det ett favoritställe man hittar som man återkommer till fler gånger i framtiden, med eller utan buss.

Fler nyheter