Skapa vackra juldekorationer av Plexiglasrör

17 november 2020
Cecilia Olsson

Till julen kan det vara mysigt att göra lite egna julpynt och det kan framförallt vara roligt för barnen att få vara med och skapa sina egna dekorationer. Det finns massor av olika saker man kan göra med mängder av olika material. Något som det är väldigt enkelt att göra fina pynt av är Plexiglasrör. Med Plexiglasrör går det att göra allt möjligt fint, till exempel en vas eller ett ljusrör och det krävs inte speciellt mycket mer än själva röret. 

Gör en vas för blommor eller pynt

Limma på en plastskiva i ena änden av ett Plexiglasrör så har du en vas. Fyll den med juliga blommor (konstgjorda eller äkta) eller varför inte med vackert pynt. Med bomull i botten och julgranskulor varvat med glitter blir det en fin dekoration som kan placeras på ett bord eller bänk där man önskar lite extra julstämning. 

Lysande rör sätter stämningen 

Ett otroligt enkelt sätt att pynta hemmet med Plexiglasrör är genom att fylla de med ljusslingor. Det går att variera tjocklek och längd på rören för att kunna placera de på önskad plats. Till exempel så kan man lägga de på ett hyllplan för att lysa upp en hylla, på TV-bänken för att balansera ljuset från TV:n eller fönsterbrädan för att skapa mysfaktor både inne och ute. Det går helt enkelt att lysa upp precis där man själv önskar. 

Måla något personligt

För den som verkligen vill anamma sin konstnärliga sida så går det även att måla på rören med akrylbaserad färg. Eftersom de klarar temperaturväxlingar mellan cirka -20 °C till +70 °C så kan man måla röret, lägga i en ljusslinga och använda det som mysig utomhusdekoration. 

Du hittar Plexiglasrör i många olika tjocklekar till bra pris hos e-plast.se. Samtliga rör levereras i längder på 2 meter och kan enkelt kapas för att anpassa efter behov.

Fler nyheter