Skräddarsydda ytterdörrar av hög kvalitet

21 april 2020
Cecilia Olsson
Skräddarsydda ytterdörrar av hög kvalitet

En ytterdörr kan fungera som en vacker detalj på huset samt skydd mot omvärlden. Val av dörr avgörs av hur mycket underhåll man kan tänka sig, hur husets fasad samt övriga fönster och dörrar ser ut och även hur mycket ljusinsläpp man vill ha.

Extra ljus i hemmet

En ytterdörr med glasparti släpper in härligt ljus i hemmets entré. Vill man inte ha ett glasparti på själva dörren kan man istället installera sidoljus för att släppa in solskenet. Med en så kallad stalldörr kan man lätt öppna upp halva dörren för att snabbt få in frisk luft och även dagsljus. En stalldörr eller halvdörr som det också kallas är en dörr som är tvådelad och de passar väldigt bra i kök eller tvättstuga. 

Att välja underhållsgrad 

Hur mycket underhåll en dörr behöver beror på var den är placerad samt i vilket material den är tillverkad av. Om dörren är placerad i ett läge där vind och regn tar sig in kommer det krävas mer underhåll av den. En dörr i trä är väldigt vacker men kräver också mycket omsorg för att den ska hålla sig frisk och fräsch. En dörr i trä och aluminium gör att man får det vackra träet på insidan och det slitstarka aluminiumet på utsidan. Dörrar i plast är populära eftersom de har bra hållbarhet och kräver minimalt underhåll, de ser dock inte lika genuina ut som dörrarna i trä.

Hos SparFönster hittar man ytterdörrar av hög kvalitet. De har ett stort sortiment och erbjuder måttbeställda dörrar. Beställer man från Sparfönsters lager av dörrar med standardmått kan man få de levererade på bara fem arbetsdagar. Trädörrarna är tillverkade i hållbart furu som dessutom har förmågan att impregnera sig själv genom den stora mängden kådkanaler. För att skydda träet även utifrån impregnerar SparFönster dessutom alla sina färdiga fönster och dörrar så att de har ett bra skydd emot röta och svamp.

 

Fler nyheter