Snabblån är ett alternativ när tiden är avgörande

17 mars 2022
Cecilia Olsson

editorial

Ibland finns det inte tid att vänta på att lönen ska komma in på kontot eller att sparkontot sakta men säkert ska fyllas på. Det kan dyka upp möjligheter som endast finns där under en begränsad tid eller problem som måste lösas omgående.

När behovet av pengar är brådskande så kan ett snabblån vara lösningen. Det är dock bäst att undersöka vilka möjligheter som finns innan ett avtal skrivs under, ett lån ska aldrig tas lättvindigt även om det handlar om mindre summor. 

Ett snabblån kan innebära pengar på kontot inom några minuter

Ett snabblån har den stora fördelen att pengarna kan finnas på kontot inom bara några minuter. Det går snabbt att ansöka, det krävs i regel ingen säkerhet och det ställs inte lika höga krav på den som ansöker. Nackdelen med ett snabblån är att det i stort sett alltid har väldigt hög ränta.

Ofta är det också så att återbetalningstiden är väldigt kort, vilket kan ha både för- och nackdelar.

lån

Vissa gånger handlar det om endast 30 dagar, medans andra lån ska betalas tillbaka inom några år. Fördelen med lån som ska betalas på en månad är att räntekostnaden inte blir lika hög som ett lån som betalas tillbaka under en längre tid. 

En tjänst som snabbt tar fram lånealternativ

Hos Swiftbanker är det enkelt att få fram passade snabblån. Det går snabbt att fylla i deras online-formulär och så fort det är inskickat så kommer ett par låneerbjudanden som Swiftbanker anser kan passa. Tjänsten är kostnadsfri och är inte bindande, vilket innebär att det är fritt fram att ansöka eller strunta i de erbjudanden som kommer.

Det är alltid viktigt att läsa igenom vad som gäller för varje lån och göra en uträkning för att se så att det inte kommer att vara några problem att betala tillbaka lånet. Dyker det upp något intressant så är det bara att ansöka för att snabbt få pengarna på kontot. 

Fler nyheter