Svårt att få låna pengar

14 februari 2020
jonas olsson
Svårt att få låna pengar

Det kan finnas många anledningar till att man har svårt att få låna pengar. Man kanske har studerat och ännu inte haft ett arbete. Kanske är man arbetslös, sjukskriven eller pensionär. Man kan ha fått betalningsanmärkningar eller så har man redan mycket lån att betala av på. Ett stort antal kreditupplysningar gör också att det kan vara svårt att få nya lån, även om man inte har höga skulder.

 

Någon som ställer upp

Vip banks kan ge tips och råd om man vill hitta möjligheter att få låna pengar. Idag finns det ett flertal låneförmedlare som har till uppgift att samla långivare för att kunna erbjuda sina kunder ett enklare och snabbare sätt att ansöka om lån. Genom att endast fylla i en ansökan, och att bara belastas med en kreditupplysning, kan man få förslag på lån från alla de långivare som är anslutna. När erbjudandena rullar in behöver kunden bara välja vem man vill ha lånet hos, skriva på avtalet och vänta på att pengarna ska komma in på kontot.  

Mindre eller mer i plånboken

Antingen man vill låna några hundra tusen eller ett par tusen, så finns det låneförmedlare och långivare som passar, och det finns en mängd olika sätt att skriva in sökord för att hitta dessa lån. Man kan prova snabba lån, enkla lån, låna 15000 eller något annat liknande, och exempelvis få upp resultat som vipbanks.se/lanebelopp/lana-15000. Man kan även gå in direkt på vip banks hemsida eller någon annan liknande, för att direkt börja söka efter det lånet som kan passa. Antingen man söker lån på ett par tusen eller högre summor, är det viktigt att noga jämföra alla förslag som man får. Även ett litet lån kan innebära stora skillnader i hur mycket extra man slutligen fått betala på grund av vald ränta och återbetalningstid. 

Fler nyheter