Sybehör utan kunskap är inte mycket värt

08 juli 2021
jonas olsson

Det gäller att vara förberedd. Det gäller också att lyssna ordentligt i skolan för att lära sig både hur du ska förbereda dig, men också vad du ska göra om du behöver aktivera dessa förberedelser. Därför kanske du skulle varit mer uppmärksam på syslöjdslektionerna i skolan. Istället för att tramsa runt och lämna nålar på lärarens stol borde du kanske brukat allvar. Då hade du inte stått här som en idiot idag när din favorittröja gått sönder och behöver lagas.

Egentligen hade det inte räckt med att du haft allt sybehör du behövde. Även om du hade haft lådorna och hyllorna fulla av nål och tråd hade inte det spelat någon roll om du ändå inte hade kunnat använda verktygen. Visst, det är bra att ha allt sybehör på plats. Men utan kunskapen är det lite som att ha en motorsåg hemma utan att veta hur den fungerar. Risken att du skadar är större än att du gör någonting konstruktivt med materialet. 

 

 

Sybehörens Yoda 

Hade du då brytt dig om att lära dig någonting på syslöjdslektionerna hade du inte behövt slänga din dyra tröja bara för att det rivits upp ett litet hål i den. Då hade du kunnat använda ditt Sybehör för att rädda den. Om och om igen. Inte bara med den tröjan, utan alla dina kläder. Men du hade uppenbarligen andra prioriteringar när du gick i skolan. Det får du sota för idag. Du får bita i det sura äpplet.

Förstås, det är ju aldrig för sent för någonting. Du kan fortfarande lära dig sy. Uppenbarligen hade du ju nål, tråd och textilier redo till hands. Leta upp någon som kan lära dig använda ditt sybehör. Det kommer du ha stor nytta av framöver. Kanske kan du hitta någon som blir för dig och ditt sybehör vad Yoda var för Luke Skywalker med Kraften.

Fler nyheter