Ta med dig en bit av Norrland

20 mars 2020
Mikael Barani
Ta med dig en bit av Norrland

Bland skoterleder och vandrande renar kan ingen höra dig skrika. Ja, om du inte har en nödsändare med dig förstås.
Samtidigt så är det därför som vi ger oss av till de norra delarna av Sverige och Norden: Vi vill komma bort från allt som heter vardag, civilisation och teknik. 
Det är lätt att glömma bort det men Norrland är ett fantastisk resurs i dessa moderna tider. Att kunna försvinna ut i ett land som fortfarande är en vildmark, och kunna vistas i den enligt allemansrätten är en unik företeelse som vi delar med våra nordiska grannländer. Det ger oss möjlighet att kunna utforska naturen, och därför också oss själva, på ett sätt som är få andra förunnat. 

I detta landskap, som efter några dagars vandring blir till ett tillstånd, så försvinner också mycket av de krav som vi har på oss i civilisationen. Istället för att arbeta mot abstrakta deadlines och svårgreppbara mål så blir allt tydligt uppe i fjällen. Kommer du så långt som du har tänkt dig på en dag, och somnar mätt och (någorlunda) varm så har du lyckats.

I denna situation blir också de allra mest vanliga händelserna stora.
Istället för att stressa i oss en lunch så blir måltiderna här högtider, tillfällen som man njuter av och som ger ett avbrott i vandringen, skidåkningen eller hundspannsturen.

Nyckeln är förstås att ta med sig denna insikt hem och hålla den vid liv.
En liten påminnelse kan man få på Restaurang Knut i Stockholm. Här serverar man norrländska delikatesser som man även erbjuder i rollen som cateringföretag i Stockholm. Så unna dig en stunds kulinarisk magi laddad med minnen från resan som du gjorde tidigare i år.

På så sätt håller du liv i den där känslan av att allting är möjligt så länge du sätter små mål längs vägen.

 

Fler nyheter