Tredjepartslogistik ger effektivitet

10 september 2021
jonas olsson

Om du har ett relativt litet företag men stora ambitioner för tillväxt, är tredjepartslogistik ett mycket bra val för godshanteringen. Du outsourcar helt enkelt din lagerfunktion till en utomstående part, som sköter allt det praktiska. Det kostar ju pengar, tänker du förstås, men tänk på så stora resurser du sparar in på fasta kostnader.

Du behöver inget eget lager och ingen lagerpersonal, ingen truck och ingen lastbil. Räkna på det, så inser du att du sparar både tid och pengar på att outsourca lagret och använda dig av tredjepartslogistik för alla dina inkommande beställningar. Framför allt sparar du in på investeringskostnader för byggnader och inventarier och kan använda pengarna till annat. 

 

Expandera fritt

Det är lätt att förköpa sig och expandera för fort om företaget växer snabbt. Tänk om alla helt plötsligt vill köpa din produkt. Det fordrar ett stort kapital i botten för att kunna hantera sådana stora mängder gods.

Med tredjepartslogistik beställer du från din varuleverantör i den takt order strömmar in, och du kan ta till lite extra, för inleveranserna går inte till dig. Din kontakt för tredjepartslogistik har gott om lagerplats, och de hanterar allt ditt gods på ett professionellt och effektivt sätt. Detta innebär att du kan sälja så mycket du vill och låta ditt företag expandera fritt.

 

 

Företaget verkar vara större

Du kan ha en image utåt av att vara ett stort företag, när du i själva verket knappt ens behöver ha ett eget kontor. Möjligen hyr du en representativ lokal i ett kontorshotell, och får då också tillgång till kopiator och konferensrum.

Tredjepartslogistiken innebär att alla order tas omhand och skickas punktligt, med etiketter, ordersedlar, frakthandlingar och allt, och du kan även få faktureringen utförd. Du har gott om tid att skapa nya kundrelationer, utforma en slagkraftig hemsida och marknadsföra ditt företag så att det ser mycket större ut.

Fler nyheter