Underlätta flytten med en flyttfirma

27 februari 2020
Cecilia Olsson
Underlätta flytten med en flyttfirma

Att flytta är ofta ett ganska stort projekt och man vet inte alltid var man ska börja. Därför är det bra att sätta sig ner och göra en lista för att kunna bocka av de olika momenten som kommer behövas för att genomföra en smidig flytt. Det allra viktigaste är att räkna ut hur man ska få sina saker från punkt A till B. Det smidigaste är att anlita en flyttfirma som flyttar sakerna åt en, den bör man boka så fort man vet vilket datum flytten kommer att äga rum. Man ska också komma ihåg att göra en flyttanmälan, på skatteverket kan man gå in och enkelt ändra sin folkbokföringsadress från det datumet man kommer att flytta in i den nya bostaden. Kom även ihåg att flytta abonnemang eller säg upp dem om de inte ska flyttas med. I regel har man uppsägningstid på sådant så se till att göra det i god tid innan flytten. 

Försök att packa så smidigt som möjligt genom att märka upp lådorna tydligt, fyll aldrig en kartong till mer än hälften med tunga saker som exempelvis böcker och knyt eller tejpa ihop långa prylar som gardinstänger och liknande. Ömtåliga saker ska packas med skydd runtom, till exempel bubbelplast eller tidningspapper, man ska också skriva på kartongerna att de innehåller ömtåliga saker.

När allt är utflyttat ur den gamla bostaden ska den flyttstädas noggrant. Det kan man göra själv eller anlita en firma till att göra det åt en. Oavsett är det viktigt att det blir välgjort för att man ska slippa extra utgifter om städningen inte skulle bli godkänd.

En flyttfirma i Stockholm som kan hjälpa till med både flytthjälp och flyttstäd är Flyttfabriken. Flyttfablriken är en flexibel firma som lyssnar till sina kunders behov och önskemål. De erbjuder helhetslösningar eller enstaka tjänster.

Fler nyheter