Vad är en kartongförslutare?

22 september 2022
Camilla Holmgren

editorial

En kartongförseglare är en anordning som används för att stänga kartonger och lådor. De används ofta i lager och distributionscentraler för att hålla produkterna säkra och skyddade. Kartongförseglare finns i många olika former och storlekar och kan vara manuella eller automatiska. Lundgren Machinery (https://www.lundgrenmachinery.se/sv/F%C3%B6rslutare) erbjuder flera olika typer av kartongförslutare. I det här blogginlägget kommer vi att diskutera historien bakom kartongförslutare och de olika typerna av kartongförseglare.

Historia

Historien bakom kartongförseglare är en intressant fråga. Den första kartongförseglaren uppfanns 1892 av en man vid namn George W. Meyers. Han arbetade då på ett pappersbruk och märkte att arbetarna hade svårt att försegla de kartonger som de använde för att skicka produkter. Han bestämde sig för att uppfinna en maskin som skulle göra det lättare för dem att göra sitt jobb.

kartongförslutare

Den första kartongförseglaren var en enkel handdriven maskin som använde ett uppvärmt järn för att försegla kartongerna. Denna typ av förseglare ersattes senare av modernare maskiner som använder lim eller tejp för att försegla kartongerna. Numera finns det många olika typer av kartongförseglare på marknaden och de används inom en mängd olika branscher.

Typer av kartongförslutare

Det finns många olika typer av kartongförseglare på marknaden. Några av de mest populära typerna är:

  • Manuella kartongförseglare: Dessa är lätta att använda och passar utmärkt för små företag. De drivs för hand och använder antingen tejp eller lim för att försegla kartongerna.
  • Automatiska kartongförseglare: Dessa är dyrare men kan spara tid och pengar i längden. De drivs av en maskin och kan försegla flera kartonger samtidigt.
  • Kartongförseglare för de övre och nedre delarna: Dessa maskiner kan försegla både övre och nedre delen av en kartong samtidigt. Detta är idealiskt för företag som behöver för att försegla ett stort antal kartonger.
  • Slumpmässiga kartongförseglare: Dessa maskiner kan försegla kartonger i olika storlekar och former. De är idealiska för företag som behöver skicka en mängd olika produkter.

Kartongförseglare är en viktig del av många företag. De hjälper till att hålla produkterna säkra och skyddade under transport och lagring.

Fler nyheter