Varför licenssvetsning?

16 april 2020
Lily Hansen
Varför licenssvetsning?

När man ska fixa något hemma kan det hända att man litar på sin händighet och försöker skära ned på vissa kostnader genom att göra jobbet själv. Och det kan ju i och för sig gå bra, om man lärt sig yrket och vet vad man håller på med. Vissa saker kan man till och med DIY-a, genom att härma någon instruktionsvideo på nätet. Men när det kommer till svetsning är det dags att stanna upp och tänka efter – alla som prövat att svetsa vet att det är allt från enkelt. Och en dålig svetsning kan fälla en hel konstruktion.

 

Sakkunnig hjälp

Den första svetsen kan likna en teckning gjord av en vanlig femåring. Och det kan ju vara mysigt att sätta upp på kylskåpet, men man skulle aldrig bygga hela huset på en sådan grund. Därför finns det något som heter licenssvetsning – precis som en person inte får arbeta som läkare eller lärare utan att ha legitimation för arbetet, behöver svetsare skaffa sig en licens. Denna bevisar att personen i fråga har den kunskap och erfarenhet som behövs för att lyckas med detta till synes enkla, men oumbärliga arbete.

 

 

Att få tag på licensierade svetsare

Det har alltid varit viktigt att uppehålla hög kvalitet vid svetsjobb. I dagsläget blir man mer och mer medveten om detta. När du behöver hjälp med svetsningen för ditt projekt, är det viktigt att du då anlitar en licensierad svetsare. Hos CSSAB kan du som behöver hjälp med licenssvetsning och rördragning i Jönköping få den hjälp du behöver. Deras certifierade personal kan också erbjuda andra tjänster som läcktätning, reparationer, 3D CAD ritningar och stålkonstruktioner – allt för att ditt projekt ska lyckas. Tänk på detta: ju större projekt det handlar om, desto viktigare är det att de bärande strukturerna faktiskt bär. Och svetsningen har en framträdande roll i detta.

Fler nyheter