Värt att tänka på när du ska välja klinik i Malmö för att göra Botox

18 augusti 2021
Cecilia Olsson

Många väljer idag att göra behandlingar med Botox (eller Botoulinumtoxin som det egentligen heter). Det kan användas till att korrigera rynkor och fina linjer samt även för att lindra vissa medicinska tillstånd som exempelvis migrän och hyperhidros (överdriven svettning). Oavsett vilken anledning som ligger till grund för att man vill göra Botoxbehandlingen så bör man se till att välja en bra och serös klinik. 

Gör efterforskningar för att hitta en trygg klinik

Det allra viktigaste är att välja en klinik som har erfaren och legitimerad vårdpersonal (läkare, sjuksköterskor eller tandläkare). Även om certifiering är ett plus så är det inte tillräckligt om behandlaren endast har det eftersom vem som helst kan få det efter att ha gå en utbildning på endast en dag. Det kan också vara bra att fråga personalen på kliniken om de har nödvändig utrustning på plats för att till exempel kunna hantera en akut allergisk reaktion. Våga ställa frågor och vänd dig till en annan klinik om svaren inte känns tillfredställande. 

Eftersom det finns många som gör Botoxbehandlingar idag så kanske man har någon i sin bekantskapskrets som har gjort Botoxinjektioner och kan rekommendera en klinik. Annars är det bra att läsa recensioner, kolla upp klinikers hemsidor, Instagram och andra sociala medier. 

Man kan tryggt göra Botox hos en duktig behandlare

Botox är en säker behandling så länge den utförs av en duktig och erfaren behandlare. Vanliga biverkningar som kan uppstå är blåmärken, svullnader och huvudvärk, de försvinner i regel inom en vecka. Om Botox inte injiceras korrekt så kan det däremot leda till att exempelvis fel muskler påverkas och eftersom Botox inte går att ta bort så får man snällt vänta till dess att medlet försvinner ut ur kroppen, vilket brukar ta 3-6 månader.

Planer på att göra Botox i Malmö?

Clinic N.VY är en klinik i Malmö där legitimerad sjukvårdspersonal utför botoxbehandlingarna och de strävar alltid efter att uppnå ett naturlig resultat. Kraven Clinic N.VY ställer är höga på såväl sina behandlare som på deras metoder och produkter. Allt för patienternas säkerhet samt för ett långsiktigt och snyggt resultat.

Fler nyheter