Hundar och deras matvanor

26 augusti 2019
william eriksson
Hundar och deras matvanor

Om hundar och deras matvanor finns ett och annat att säga. Minst sagt. Om vi skulle tro på hunden själv kanske vi skulle servera dem en blandad diet. Andra djurs exkrementer. Gräs. Halvätna mögliga bullar. Tappade såsskvättar. Morötter. Messmör. Smådjur. Dina tofflor. Saker vi inte ens vill veta vad det är.

Nu förstår ju de flesta av oss att även om våra ludna vänner glatt sätter i sig allt detta bör det inte vara huvudingredienserna i deras diet. Då har vi ju kvar det delikata dilemmat att avgöra vad som istället kan vara lämpligt för dessa familjemedlemmar.

 

Varierat och stort utbud

Det finns många företag som tillverkar hundmat, och långt mycket fler ställen som säljer dem – allt ifrån din egen matbutik till butik hos veterinären, specialbutiker för djur, webbutiker. Som hundägare är det inte alltid helt enkelt att veta vad som fungerar bäst för just ditt djur! Det Lisa gillar kanske inte passar Lennart! Hundar är individer och har olika behov och olika känsliga magar. En god idé är att, oavsett märke, testa med portioner, gärna uppblandat med ditt tidigare fodermärke, för att inte ställa till med uppror i hundmagen. En annan god idé är att besöka en djurbutik och få råd av personalen där.

 

 

Vikten av god service och bra sortiment

Det är skönt att få kontakt med en fysisk person när du behöver råd och tips. I en seriös djurbutik har de flesta i personalen egen erfarenhet av att ha djur, om inte har de skaffat kunskaper genom möten med de många djurägare de träffat. De kan råda dig när det gäller din hunds matvanor.

En bra djurbutik har också ett varierat sortiment på mat till alla möjliga djur, inklusive hundar. Hos https://tassaromorrhar.se/ kan du välja hundfoder i lugn och ro och du kan vara trygg i förvissningen om att du kan ge din hårigaste familjemedlem god mat.

Fler nyheter