Invaliditetsintyg om olyckan är framme

16 maj 2022
Lily Hansen

editorial

Man brukar säga att en olycka sällan kommer ensam. Tyvärr stämmer det i många fall. Ibland är olyckorna små, till exempel om man spiller på sina byxor inför ett viktigt möte, eller tappar sin nyinköpta glass. 

I vissa fall är det man själv som klantar till det, men ibland beror olyckan också på någon annan. Vid större olyckor kan följderna bli större än bara en kaffefläck eller en akut glassbrist. Vad gör man när olyckan är framme och försäkringsbolaget plötsligt ber om krångliga intyg?

 

En olycka händer så lätt

Har du njutit av skidåkning på påsklovet? Kanske har du provat din nya cykel på den nysopade asfalten? Slutade dina äventyr med frakturer och gips? Det går inte alltid som man tänkt sig, varken med fysisk aktivitet eller efterföljande återhämtning. 

Vill det sig riktigt illa läker den brutna handleden inte helt rätt och man får bestående men. Till skillnad från det något stukade självförtroendet som nog läker med tiden. Men hur gör man med utgifterna i samband med olyckan? Och hur blir det med jobbet? Här är det läge att slänga ett getöga på din försäkring.

 

invaliditetsintyg

 

När du behöver ett invaliditetsintyg

Många upplever att det blir riktigt krångligt först efter olyckan. Om det gått riktigt illa har man kanske redan varit i kontakt med sjukvården och därigenom stött på viss byråkrati. Då kommer den riktiga utmaningen. Kontakten med ditt försäkringsbolag. Plötsligt begär de intyg man inte ens visste fanns och som man inte riktigt begriper. 

När man känner sig osäker och omtumlad kan man enkelt klicka in på https://www.invaliditetsintyg.se/ för att lära sig mer. Och boka tid för undersökning, så klart! Väldigt okrångligt. En ortopedklinik med lång erfarenhet, som specialiserat sig på just invaliditetsintyg. Tryggt och smidigt, så att du kan fokusera på att läka, återhämta dig och kanske sälja dina skidor.

Fler nyheter