Kontrollera din sjukförsäkring

18 juli 2020
william eriksson

Har du fått alla pengar du har rätt till? För många av oss är detta med ersättningar och försäkringar en ren snårskog och svårt att överblicka. Det är alltid väl värt att kolla upp hur det är ordnat i ditt fall. Missar du ersättning på grund av bristande kontroll kan du gräma dig i  evighet.

Det är viktigt att se till att du får de pengar du har rätt till. Inte bara på grund av det kontanta tillskottet. Den sjukförsäkring du kan ha rätt till är en del av det avtal som slutits mellan arbetsmarknadens parter och ska utnyttjas. 

Vem kan ha rätt till sjukersättning?

Många som enligt avtal har rätt att få sjukersättning från afaforsakring.se är inte fullt medvetna om detta. Det är beklagligt men inte konstigt. För de allra flesta är för det första normaltillståndet att vara frisk. Man är medveten om karens, arbetsgivare och Försäkringskassa men kanske inte extra sjukförsäkring.

Ett bra och enkelt tips är att helt enkelt gå in på den aktuella hemsidan. Där finns anvisningar att följa som snabbt informerar dig om ifall du tillhör de som omfattas av försäkringen. Känner du dig osäker går det alldeles utmärkt att höra av dig så får du hjälp. 

 

 

När kan man få ersättning via sjukförsäkring?

Ersättning kan utbetalas om du är sjukskriven och får ersättning från Försäkringskassan. Sjukförsäkringen gäller vanligen från dag 15 av din sjukskrivning. Ett exempel kan vara om du redan har graviditetspenning och inte kan arbeta på grund av Covid-19. Många olika sjukdomstillstånd omfattas av försäkringen.

Vill du veta vad som gäller? Du kan antingen själv manövrera på hemsidan och ansöka eller få hjälp. Både personal från försäkringsbolaget och fackombud kan hjälpa dig att hitta rätt om du själv känner dig villrådig. 

Se till att du får den ersättning du har rätt till redan idag. Kontrollera vad som gäller.

Fler nyheter