Rubiks kub underhåller och tränar hjärnan på samma gång

22 september 2020
Cecilia Olsson

De allra flesta människor tycker om att utmana sig själva på eller annat sätt. Det kan handla om fartfyllda utmaningar som ger rejäla adrenalinkickar genom utövning av en action sport. Många kan också gilla utmaningar på arbetet i form av mycket ansvar och svåra arbetsuppgifter. Sedan finns det de utmaningar som inte är lika krävande men som är bra för hjärnan, det kan till exempel handla om korsord och Rubiks kuber. 

Träna hjärnan för en lättare vardag

IQ-utmaningar kan träna hjärnan att tänka mer logiskt och problemlösande, egenskaper som det kan finnas stor nytta av både på fritiden, i arbetet och när det handlar om studier. En Rubiks kub kan dessutom vara väldigt underhållande, ett mycket bra tidsfördriv och kan verka avkopplande i jämförelse med exempelvis mobilspel som kan påverka ögonen och ge huvudvärk.

Alla kan lära sig lösa en Rubiks kub

Även fast det för vissa kan kännas omöjligt att lösa kuben så kan alla som har lite tålamod lära sig att göra det. Det går att läsa och titta på videos om olika tekniker som underlättar då du ska lösa kuben. Det gör att både barn och vuxna kan lära sig att lösa kuben och varför inte utmana varandra!? 

Den klassiska kubens uppbyggnad

En klassisk Rubiks kub har sex olika färger (blå, grön, vit, gul, orange och röd). Det finns 9 rutor av varje färg vilket gör att det finns totalt 54 rutor på den kuben och målet är att få alla sidor att bli enfärgade.

Kuber av alla dess slag

Hos MasterCubeStore finns ett brett utbud av IQ-utmaningar, de har faktiskt Europas största sortiment av Rubiks kuber som de säljer till bästa nätpris. Hos MasterCubeStore går det även att hitta lösningar till Rubiks kub samt flera andra IQ-utmaningar som kan stimulera och underhålla hjärnan, läs mer på mastercubestore.se.

Fler nyheter