Skaffa nya balkongdörrar till fastigheten

26 maj 2021
william eriksson

Plötsligt en dag inser du hur hemska alla altandörrar ser ut på fastigheten. Det har liksom smugit sig på, och fast att du tänkt att de behövt målas så ser du nu att det är värre än så. Den där renoveringen får bli ett utbyte istället, där du satsar på något som är underhållsfritt. Men så är det ju med fastigheter nära havet. Salta vindar sliter hårt på byggnader och den högre hyran behövs för allt underhåll som krävs.

Men vilken typ av dörrar ska du satsa på denna gång? Kanske kan det vara kul att ta fram ett par alternativ och låta hyresgästerna få välja? Det kommer ju aldrig vara alla som vill ha samma, men då kan du ändå få en indikation över vad man önskar sig. Vad sägs om ett alternativ helt i glas, ett med halvfönster och ett med fönster mitt i. Det ska sannerligen bli spännande att få resultaten av den omröstningen om ett par veckor!

 

 

Vikten av isolering

Balkongdörrar är oftast svåra att bryta sig in genom, eftersom de är högt upp på en fastighet. Men inte desto mindre är det viktigt att de ska vara av god kvalitet som varken släpper in objudna gäster, ohyra eller väder och vind. Med en god isolering och ett bra lås, kan man få alla dessa faktorer. Och det gäller även för dörrar som har fönster och är ganska sirliga till sitt utseende.

Skulle det vara så att du märker att du har en dålig isolering i din balkongdörr så går det att ordna, även om du inte vill köpa en helt ny. Eller om du har en hyresvärd som inte vill byta den. Då kan du antingen fästa en innerdörr eller sätta ett tjockt draperi framför dörren. Det går även att se över tätningslisterna, som kanske kan behöva bytas ut. 

Fler nyheter